Klobucký hrb počtvrté

 

Třetí květnovou neděli se konal čtvrtý ročník běhu do vrchu Kloboucký hrb. Pořadatelem této, dá se říct již skoro tradiční akce, je Klub lyžařů Valašské Klobouky. Start závodu byl u dolní stanice vleku na Pechancových lúkách, kde byly také připraveny trasy pro závody dětí.  Účastníci si mohli vybrat ze dvou tratí rozdílných délek. Kratší trať o délce 1 400 m měla cíl u chaty Lyžařská na Jelenovské. Závodníci, kteří zdolali delší trať o délce 2 900 m, se pak podívali až na samotný vrchol Jelenovské. Téměř šest desítek příznivců běhu, kteří se postavili na start, podalo úžasné výkony.  Nejrychlejší muž Michal Plevák vyběhl na vrchol Jelenovské za neuvěřitelných 14 minut a 58 sekund. Nejrychlejší žena Silvie Zvonková ztratila na svého mužského protějška necelé čtyři minuty. Klobucký hrb je pro všechny věkové kategorie, o tom svědčí i to, že nejmladší účastnice oslavila letos teprve své čtvrté narozeniny, nejstaršímu účastníkovi bylo 65 let.  

„Je velmi potěšující, že si Klobucký hrb našel své příznivce a své místo mezi mnoha a mnoha běžeckými závody, které se na okolí pořádají“, řekl Karel Lysák, předseda oddílu. „Měli jsme také štěstí, co se týká počasí, protože po týdenním intenzivním dešti byla neděle slunečná a tratě ve výborném stavu“, dodal Lysák.

Klub lyžařů děkuje všem, kteří se postavili na start, ale také těm, kteří se přišli jen podívat a podpořit akci. Poděkování patří i Jaroslavu Balouškovi za pomoc při ozvučení a městu Valašské Klobouky za podporu z programu Spolupráce.

Těšíme se na setkání zase za rok!

Klub lyžařů Valašské Klobouky

 

Odkaz na fotogalerii:

http://lyzarivk.cz/fotogalerie-2/nggallery/klobucky-hrb-2019/Klobuck%C3%BD-hrb-2019

 

Další fotografie můžete shlédnout zde:

Odkaz na fotogalerii Jirky Dohnala

https://photos.google.com/share/AF1QipPSfS2-jyaH9zCUYfD9QpkEMeGF9bJWaqITQnh60Zg5M9lKT5GQqRuP7KRXM-DGtg?key=ZEpZZlR6N0hqdXF4b0RJUGpBeVFDc3BLaTVJSkdR

 

Odkaz na fotogalerii J. Pechy

http://pecha.unas.cz/hrb2019/index.html

You may also like...