Klobucký hrb 2021

Klobuckého hrbu 2021 proběhne v sobotu 25. září 2021

 

Ty, kteří běhají po celý rok nic nepřekvapí a ti, kteří ještě nezačali trénovat, mají ještě spoustu času. A na co?…přece na letošní ročník Klobuckého hrbu.

Ten se uskuteční v sobotu 25. září 2021. Tratě pro letošní ročník budou kopírovat ty z loňského roku, které prošly významnou obměnou, kdy se z běžeckého závodu do vrchu se stal trailový závod se startem i cílem u dolní stanice lyžařského vleku. Co neprošlo změnou je typ startu a tak se i v letošním roce můžete těšit na intervalový start. Kratší trať o délce 2000 m povede lesním úsekem na Paseky a zpět s dvojím přeběhem Duboveckého potoka, delší trať s délkou 4200 m povede z Pasek k bývalému skokanskému můstku, nad chatou Miranka, pod chatou Lyžařská až do RS Jelenovská, kde povede částečně proti směru původní tratě až na bývalou sjezdovku, nad památkově chráněným Pechancovým dubem se lesem  stočí na Eliášovy lůky a traverzem do cílového prostoru.

Naší snahou je udělat závody atraktivnější jak pro běžce, tak i pro diváky.

Trasy jsou vhodné i pro začátečníky, svoje tempo si zde najde každý a žádný výběh není tak prudký, aby se nedal vyjít.

Tradiční součástí závodů budou i dětské závody, které budou probíhat na 200 m okruhu v prostoru dolní stanice lyžařského vleku.

Co je TRAILOVÝ BĚH?

Je to běh po cestách a stezkách s přírodním podkladem, který poskytuje úplně jiný zážitek než běh po rovných a zpevněných cestách.

Co je INTERVALOVÝ START?

Závodníci na trať nevystartují hromadně, ale startovat budou podle předem dané startovní listiny v určených časových rozestupech.

Přijďte s námi strávit příjemné nedělní dopoledne.

Podrobnější informace o závodě v sekci AKCE ( zde http://lyzarivk.cz/akce/)

You may also like...