KLOBUCKÝ HRB 2020 … pozvánka

 

Klub lyžařů Valašské Klobouky z.s. zve všechny milovníky běhání na 5. ročník veřejného běžeckého trailového závodu všech věkových kategorií. Ten se bude konat na obvyklém místě a opět v neděli dopoledne, tentokrát s datumem 24.5.2020.  Součástí budou jako vždy

i závody dětí všech věkových kategorií na dvěstěmetrovém okruhu, který bude vytyčen v dolním prostoru Pechancových lůk.

Pro letošní rok jsme připravili jednu významnou novinku, a tou je změna tratí. Ty nebudou jako v minulých ročnících končit u chaty „Lyžařská“ nebo na vrcholu Jelenovské, ale bude se jednat o okruhy se startem i cílem u dolní stanice lyžařského vleku. Naší snahou je udělat závody atraktivnější jak pro běžce, tak i pro diváky.

Těšit se můžete na běh lesními i polními cestami a stezkami, na výběhy i seběhy a překonávání potůčku (suchou nohou?). Delší trať bude měřit 4200 m s převýšením 188 m, která bude mít ve své polovině i občerstvovací stanici.

Pro ty, kteří si na tak dlouhou trať netroufnou, bude připravena kratší s délkou 2000 m a převýšením 81 metrů, na které závodníci dokonce překonají 2x Dubovecký potok.

Trasy jsou vhodné i pro začátečníky, svoje tempo si zde najde každý a žádný výběh není tak prudký, aby se nedal vyjít.

Co je TRAILOVÝ BĚH?

Je to běh po cestách a stezkách s přírodním podkladem, který poskytuje úplně jiný zážitek než běh po rovných a zpevněných cestách.

Co je INTERVALOVÝ START?

Závodníci na trať nevystartují hromadně, ale startovat budou podle předem dané startovní listiny v určených časových rozestupech.

 

Přijďte si zaběhat a my Vám při tom změříme čas.

 

 

You may also like...