Do hrbu se běhalo již popáté

Za krásného téměř ještě letního počasí se v neděli 20. září 2020 konal pátý ročník běžeckého závodu Klobucký hrb, jehož pořadatelem je Klub lyžařů Valašské Klobouky. Na Pechancovy lůky přišlo přes čtyřicet nadšených běžců všech věkových kategorií. Ti nejmladší poměřili své síly na trati vytyčené u spodní stanice lyžařského vleku. Starší věkové kategorie vyrazily pak do terénu. Na výběr byly jako i v předchozích ročnících dvě trasy, kratší o délce 2 000 m a delší měřící 4 200 m. Letos se nejednalo o klasický výběh na vrchol Jelenovské, ale o trailový závod se startem i cílem v jednom místě. A to nebyla zdaleka jediná novinka! Poprvé dostal každý účastník startovní číslo srovnatelné s velkými běžeckými závody a medaili. Vše v duchu Klobuckého hrbu.

Z dospělých se na nejvyšší stupeň vítězů se postavila Marie Pechová, Eliška Čechová, Martin Dohnal, Milan Zvonek a Jiří Dohnal. Borec byl ale úplně každý bez rozdílu věku, kdo přišel a postavil na start!

„Děkujeme všem, kdo přišli a strávili s námi příjemné dopoledne,“ řekl Karel Lysák, předseda klubu. Iniciátor a hlavní organizátor závodu Aleš Fiala dodává: „Když jsem před pěti lety přišel s nápadem uspořádat tento typ běžeckého závodu, nevěřil jsem, že se setká s takovým ohlasem a že si najde své pevné místo mezi všemi sportovními akcemi v regionu.“

Velký dík patří městu Valašské Klobouky za podporu z Programu Spolupráce, společnosti Waldera Brumov-Bylnice a v neposlední řadě Jaroslavu Balouškovi za ozvučení celé akce!

 

 

Klub lyžařů Valašské Klobouky

 

Fotogalerie:

https://photos.app.goo.gl/WvBj6Dn1DwDnCRqv6?fbclid=IwAR02DRvbw2NPOGS_q7Ze-peY1CTGKBR-IU5iNg84bFhnpLkopjPFElXDsPk

 

http://pecha.unas.cz/2020/hrb/index.html?fbclid=IwAR2E2b7DP8z781Y-kRiq02_coyEubuuP55QURoErnYNvkVjfjF0-3LIhsFE

You may also like...